Lækker opskrift til en dejlig søndag eftermiddag!
Hey sweeties…!
Nu, hvor vejret er begyndt at blive gråt, tænkte jeg, at det vist lige blevet tid til en ny og lækker opskrift på chokolade cupcakes med vanilje frosting og hakkede mandler som pynt..
Ingrdienser til muffins
240 gram hvedemel
150 gram sukker
4 tsk. bagepylver
2 tsk. vaniljesukker eller 1 1/2 tsk. vaniljepulver
2 knsp. salt
50 gram kakao
1 æg
3 dl mælk
1 dl olie (ikke olivenolie!!)
100 gram groft hakket chokolade
Hvad så?
Mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao sies i en skål. Æg, olie, mælk piskes i en anden skål i ca. 1 minut. Æggeblandingen hældes ned til de tørre dele og vendes forsigtigt rundt, indtil det er en ensartet masse. Herefter blades chokoladestykkerne i. Muffinsformene fyldes ca. halvt op og de bages midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. (OBS!!! DET ER FORSKELLIGT FRA OVN TIL OVN)
Men kagerne bages laves frostingen.
Ingredienser
150 gram stuetempereret smør
300 gram flormelis
3-5 spsk varmt vand
4 tsk vaniljesukker eller 2 1/2 tsk vaniljepulver
Eventuelt konditorfarve
Hvad så?
Smøret blades med flormelise, vanilje, konditorfarve og vand tilsættes til man har en blød masse. Den må ikke være for blød, da den skal kunne være på kagen uden at falde af, så hold lidt igen med vandet. Dette stilles i køleskabet indtil kagerne er kolde. Hvis det lyster kan man smutte 15 mandler og groft hakke dem sammen med 15 mandler med skal. Man smutter mandler ved at hælde kogende vand over dem og lade mandlerne ligge der i i ca 10 minutter og derefter kan man tage skallen let af.
Til sidst pyntes kagerne med frosting og mandelflager. Nå kagerne er færdig drik evt. en kop te eller kakao, nu hvor vejer er kedeligt og gråt.. 🙂
Ingen kommentarer endnu